Tuesday, August 9, 2011

::Bonus::Alhamdulillah::

بِسْمِ اللهِالرَّحْمنِ الرَّحِيْمِ
Nampaknya dah seminggu++ kita menyambut Ramadhan tanpa disedari. Alhamdulillah nampaknya suasana Ramadhan masih ceria bagi kita. Dalam bulan ini pastinya banyak wang yang perlu digunakan untuk persiapan raya. Bagi kakitangan awam, bonus hari Raya amat dinanti-nantikan bagi mengurangkan beban kewangan.

Dan berita baik buat semua kakitangan awam, Kementerian Kewangan mengumumkan pembayaran bonus setengah bulan gaji atau minimum RM 500 kpd semua kakitangan awam sempena Hari Raya Aidilfitri 2011 dan jugak berita baik buat pesara, mereka akan menikmati RM500. Yahoooooooooooooooooooooooo.....


KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

"Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," katanya.

Najib berkata, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan membabitkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion. – BERNAMA

Alhamdulillah....walaupun tak dapat seperti yang digembar-gembur tapi ima bersyukur sgt² dgn apa yg ada skrg nih...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...