Tuesday, April 15, 2014

Mengandung Selepas 8 tahun....anak ke-3...Alhamdulillah

Suami dan anak2 sambut berita ini dengan penuh kesyukuran dan gembira la. Muhammad Aisy Hafiy dah 10 tahun. Muhammad Aisy Hariz dah 8 tahun teruja lebih sebab nak dapat adik dan aku adalah manusia yang super duper gembira bercampur risau + takut sebab dok pk macam2. 

Pergi check doc dan doc sahkan baby bakal dilahirkan pada 27 April 2014.

Sepanjang kehamilan, Alhamdulillah tak ada morning sickness langsung. Kesian tengok teman2 seperjuangan yang sampai lembik disebabkan muntah, x leh bau tu, x leh bau ni...Tapi takpe frenz, janji baby n mommy sihat.

Jantina baby..jeng jeng jeng...abah junior lagi...

Mengandung kali ni mmg x sama langsung dengan mengandung yg mcm sebelum ni. Mungkin sebab faktor usia...dah 33 tahun..hrmmm...badan asik x larat je...tapi kalau ajak jenjalan / g shopping complex....sihat le pulok...

Check-up kat Poliklinik An-Nisa sangat sempoi...relax je

Minum air gula kat klinik ni sangat membahagiakan x mcm yg kawan2 citer

Air gula "orange flavour" mcm F&N....siap mintak nak lagi boleh tak...hahaha..

Keputusan Alhamdulillah...normal... 

5 bulan baru g register kat PPUM

Kenapa pilih PPUM...sebab selesa dengan doc kat situ..

1st check-up kat PPUM...kena cucuk kancing gigi..o mak ai....sakit nyer...seminggu lenguh tangan..

baby start gerak since 3 bulan...so touching...tapi bila pegang x rasa kat luar ni. 18 minggu baru rasa perut bergerak kena kick. Best sgt rasa mcm tu. dah masuk 20 minggu memang baby makin kuat dan kerap kick umi. Dari kanan + kiri + atas + bawah. Takpe la sayang...janji sayang sihat walafiat....Aminnn...
  
pejam celik-pejam celik usia kandungan dah mencecah 38 weeks..means ada lagi 1-2 minggu nak jadi tetamu labor room di PPUM. walau pun dah mengandung kali ke-3 tapi perasaan ketaq....seram sejuk nak tunggu saat melahirkan tu tetap ada. Dokterbayang lagi pengalaman bersalin masa 1st & 2nd time dulu. Moga2 yg 3rd ni makin dipermudahkan proses kelahiran dan dikurangkan kesakitan waktu bersalin tu olehNya. Aminnnnnnnn. 

but time2 ni le yang sometime buat i dont like when people keep asking me..."eh, tak beranak lagi", "eh, keje lagi. ingatkan x dtg opis dah", "eh, bila nak beranak ni"...makes me stress...tp takpe...be +ve...they are caring bout u ima....

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...